Spørgsmål og svar

Her kan du få svar på dine spørgsmål, inden du går igang

  1. Sørg for at gældsbrevet er underskrevet. Det sker med NemID via Penneo. Gældsbrevet er først juridisk bindende når begge parter har underskrevet dokumentet.
  2. Sørg for at kreditors navn og adresse samt andre oplysninger som inkasso firmaet skal bruge er på gældsbrevet. De informationer er ikke noget vi udleverer grundet dataloven.
  3. Sæt en realistisk rente. Fogedretten vil uden tvivl nedsætte høje renter såsom 100%. Inkasso firmaer har erfaring med at eksempelvis kviklån renter nedsættes, så en rente på 100% pr. mdr. vil det også ske på.
  4. Husk at gemme en kopi af dokumentet selv.
  5. Lad være med at sende personfølsomme oplysninger frem og tilbage, det er der ingen grund til. Med nemID validering sikrer du dig at personen er den de siger. Ydermere kan brugerne benytte sig af rådighedsberegneren for at sikre sig de økonomiske forhold er i orden.
  6. Du skal ikke overføre nogle forudbetalinger til långiver. Dette er ikke en del af konceptet og vi vil fraråde dig at gøre det.


Låntager

Som låntager ansøger du ikke. Du går ind på vores Lånemarked og finder et lån der passer dine behov. Inde på lånemarkedet kan du se en oversigt over de tilgængelige lån. Find et lån der passer dine behov mht. renter, vilkår osv. Derefter sender du et bud og anmodning til långiver som vender tilbage med et svar. Du vil modtage en besked via din email, eller via vores besked system inde fra din profil. Hvordan lånet udbetales, aftales mellem långiver og låntager. Det kan f.eks. være via Mobilepay, en bankoverførsel eller andet. Du får pengene på din konto når långiver har godkendt lånet og gennemført en overførsel. Hvor meget det koster at låne afhænger af hvor høj en rente långiver sætter. På Primutu er der ingen gebyrer forbundet med at optage et lån, det kræver dog at låntager bruger point på at anmode om lån som kan købes via vores point pakker. Hvad pengene der udlånes eller lånes bliver brugt på, er op til den enkelte bruger. Vi kan desværre ikke sige hvornår du hører noget fra dem du har ansøgt om lån. Det er helt op til brugerne om eller hvornår de vender tilbage men vi håber selvfølgelig at de vender tilbage hurtigst muligt. Et lån kan dog få mange henvendelser, så der kan gå noget tid da långiver skal have tid til at svare på alle anmodninger. Grænsen for hvor meget du kan låne afhænger af, hvor meget långiveren vil låne ud til dig. Renten bliver fastsat af långiveren. Du har dog mulighed for at anmode långiver om justeringer til vilkårene for lånet. Alle kan anmode om et lån - det er långiveren alene, der afgør, om han eller hun vil låne pengene ud til dig.
Såfremt en långiver ikke vil låne ud til dig, kan du søge andre lån på lånemarkedet og henvende dig til en anden långiver.


Långiver

Det er hurtigt og sikkert at komme igang. NemID sikrer at personen du låner til også er den person han udgiver sig for. Derudover kan du gøre brug af vores færdigt-udarbejdet juridiske lånedokumenter, som sikrer aftalen mellem långiver og låntager. Vi har også indført brugerdata i form af statistiker og ratings som giver flere oplysninger og information omkring alle vores brugere for at opnå stor gennemsigtighed. Der er ikke nogen garanti for at låntager betaler tilbage. Skulle låntager ikke overholde låneaftale har man mulighed for at bruge lånedokumentet som begge parter underskriver og sende sagen videre til et ekstern inkasso firma. Primutu har ingen gebyr forbundet med at optage et lån. Som långiver kræver det point (0 point) fra en af vores point pakker for at kunne lave et lån og sætte det op på lånemarkedet. Som långiver er det helt op til en selv hvor mange penge man vil låne ud. Långiveren afgør selv hvor høj renten skal være. Det skal dog siges at et lån med en urealistisk høj rente, nok ikke vil tiltrække mange låntagere.