Spørgsmål og svar

Her kan du få svar på dine spørgsmål, inden du går igang

Du skal ikke overføre nogle forudbetalinger til långiver. Dette er ikke en del af konceptet og vi vil fraråde dig at gøre det.

Låntager

Grænsen for hvor meget du kan låne afhænger af, hvor meget långiveren vil låne ud til dig. Renten bliver fastsat af långiveren. Du har dog mulighed for at anmode långiver om justeringer til vilkårene for lånet. Som låntager ansøger du ikke. Du går ind på “lånemarkedet” og finder et lån der passer dine behov.Ved at gå ind på lånemarked kan du se en oversigt over de lån der måtte være tilgængelige. Find et lån der passer dine behov mht renter, vilkår osv. Derefter sender du et bud til långiver som forhåbentlig vender tilbage med en accept af lånet. Du vil modtage en besked via din email, eller via vores besked system inde fra din profil. Hvordan lånet udbetales, aftales mellem långiver og låntager. Du får pengene på din konto, den dag lånet bliver godkendt – eller senest dagen efter. Hvor meget det koster at låne afhænger af hvor høj en rente långiver sætter. Der er dog ingen gebyr til Primutu der skal betales. Hvad du vil bruge pengene til, er fuldstændig op til dig selv. Alle kan anmode om et lån - det er långiveren alene, der afgør, om han eller hun vil låne pengene ud til dig.
Såfremt en långiver ikke vil låne ud til dig, kan du søge andre lån på lånemarkedet og henvende dig til en anden långiver.
Vi kan desværre ikke sige hvornår du hører noget fra dem du har ansøgt om lån. Det er helt op til brugerne om eller hvornår de vender tilbage men vi håber selvfølgelig at de vender tilbage hurtigst muligt. Vi oplever dog for tiden at långiver for rigtig mange henvendelser at de ikke har mulighed til at respondere på alle anmodninger inden lånet bliver udlånt.

Långiver

Som långiver er det helt op til en selv hvor mange penge man vil låne ud. Det er hurtigt og sikkert at komme igang. NemID sikrer at personen du låner til også er den person han udgiver sig for. Derudover kan du gøre brug af vores færdigt-udarbejdet juridiske lånedokumenter, som sikrer aftalen mellem långiver og låntager. Der er ikke nogen garanti for at låntager betaler tilbage. Skulle låntager ikke overholde låneaftale har man mulighed for at bruge lånedokumentet som begge parter underskriver og sende sagen videre til et ekstern inkasso firma. Långiveren afgør selv hvor høj renten skal være. Det skal dog siges at et lån med en urealistisk høj rente, nok ikke vil tiltrække mange låntagere. For långiver er det gratis at låne sine penge ud. Investoren fastsætter den rente som begge parter er blevet enige om og overføre lånesummen til låntager. Der er ingen gebyr til Primutu der skal betales.